Dyniowy gulasz z orzechami włoskimi

wpis w: Najnowsze, Przepisy | 0

Dyniowy gulasz z orzechami włoskimi

 

Składniki:

  • 50g orzechów włoskich
  • mięso mielone wieprzowe
  • dynia hokkaido
  • ryż basmati
  • 1 średnia cebula
  • sos sojowy jasny
Przygotowanie:
  1. Dynie przecinamy na pół, oczyszczamy z pestek i pieczemy w piekarniku w 190′ przez 35minut
  2. Na suchej patelni prażymy pokruszone orzechy włoskie
  3. Gotujemy ryż
  4. Mięso mielone smażymy wraz z drobno pokrojoną cebulką. Gdy całość się podsmaży dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego
  5. Upieczoną dynię wydrążamy łyżką tak, aby ze ścianek zebrać jak najwięcej miąższu, któy po upieczeniu ma konstystencję  puree.
  6. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie składniki: mięso+ dynię+ ugotowany ryż+ uprażone orzechy
  7. Gulasz możemy podawać w wydrążonej dyni

voila!

 

20161101_163335 — kopia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.