Dyniowy gulasz z orzechami włoskimi
Składniki:
- 50g orzechów włoskich
- mięso mielone wieprzowe
- dynia hokkaido
- ryż basmati
- 1 średnia cebula
- sos sojowy jasny
Przygotowanie:
- Dynie przecinamy na pół, oczyszczamy z pestek i pieczemy w piekarniku w 190′ przez 35minut
- Na suchej patelni prażymy pokruszone orzechy włoskie
- Gotujemy ryż
- Mięso mielone smażymy wraz z drobno pokrojoną cebulką. Gdy całość się podsmaży dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego
- Upieczoną dynię wydrążamy łyżką tak, aby ze ścianek zebrać jak najwięcej miąższu, któy po upieczeniu ma konstystencję puree.
- W oddzielnej misce mieszamy wszystkie składniki: mięso+ dynię+ ugotowany ryż+ uprażone orzechy
- Gulasz możemy podawać w wydrążonej dyni
voila!
Dodaj komentarz