Chłodnik arbuzowo pomidorowy

wpis w: Przepisy, Zupy | 0

Chłodnik arbuzowo pomidorowy z miętą, fetą i prażonymi migdałami

 

Składniki:
  • 3 dojrzałe pomidory
  • arbuz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej, czerwonej cebuli
  • ser feta
  • płatki migdałów
  • świeża mięta i bazylia
  • cytryna

 

Przygotowanie:
  1. Na patelni lekko zeskrzlić czosnek z pokrojoną cebulką
  2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i usunąć twarde części  natomiast arbuza pozbawić petek
  3. Do blendera wrzucamy pokrojone pomidory i tyle samo objętościowo arbuza, zawartość patelni oraz świeżą bazylię, czosnek i sok z cytryny po czym całość blendujemy na jednolitą masę
  4. Powstałą zupę odstawiay do lodówki
  5. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów
  6. Ser feta kroimy w niezbyt dużą kostkę
  7. Do schłodzonego, przelanego do miseczek chłodnika wrzucamy ser feta, posypujemy migdałami oraz świeżą miętą

voila!

 

2

 

 

1

 

 

4

 

 

3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.