Bekonowe chipsy z whisky

wpis w: Przepisy | 0

Bekonowe chipsy z whisky i chilli

 

Chipsy z tego przepisu świetnie nadadzą się jako chrupiąca przekąska do alkoholu lub po prostu jako dodatek do sałatek.

 

whisky1

 

 

Składniki:
  • boczek pokrojony w plasterki
  • whisky
  • czosnek
  • przyprawy: papryka czerwona słodka, chilli

 

Przygotowanie:

 

  1. Marynata: do 1/2 szklanki whisky dodajemy 2 ząbki czosnku i po 1 płaskiej łyżeczce chilli i czerwonej słodkiej papryki
  2. Plasterki boczku marynujemy dokładnie w przygotowanej zalewie i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę do lodówki
  3. Zamarynowane plasterki układamy na papierze do pieczenia ( możemy nadziać je na długie wykałaczki, tak aby podczas pieczenia zbytnio się nie zmniejszyły) i pieczemy dosłownie kilka minut (3-5) w 200’C lub smażymy na suchej patelni

voila!

 

 

 

 

20160207_214750_HDR

 

 

20160207_214918

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.