Kanapeczki z białą czekoladą
Bądźmy szczerzy kanapeczki wszelkiego rodzaju są zawsze dobrym wyborem na każdą impreze. Jest to typowy fingerfood, który można zjeść bez konieczności używania talerzy i sztućców.
Poniżej kompozycja, na którą wpadłam jako człowiek, który nienawidzi i nie umie piec i robić jakichkolwiek słodkości, ale musi sobie jakoś radzić 😉
Składniki:
- świeża bagietka
- śmietankowy serek do smarowania kanapek
- gorgonzola
- gruszka
- szynka parmeńska
- tabliczka białej czekolady
- koperek
- sól&pieprz
Przygotowanie:
Tu wielkiej filozofii nie ma 🙂 Bagietkę kroimy na kromki, które smarujemy serkiem. W pierwszej kolejności kładziemy mały plasterek gorgonzoli, pół plasterka gruszki i mały plasterek szynki parmeńskiej.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie polewamy deliaktnie wszystkie kromki. Całość przyozdabiamy koperkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
Kanapeczki zaskoczą waszych znajomych i będą świetnie smakowały nawet w momencie, gdy czekolada stężeje.
Dodaj komentarz