Przystawka z gruszki

wpis w: Przepisy | 0

To chyba jedna z nielicznych przystawek, która łączy w sobie aż 4 smaki: słony, słodki, kwaśny i pikantny.

Najważniejszym składnikiem jest oczywiście gruszka, która koniecznie musi być twarda i kwaśna.

 

Składniki:

gruszka

ser camembert ( ja miałam krem)

śliwki suszone

orzechy włoskie

miód

przyprawa chilli

 

Przygotowanie:

  1. Gruszki pokroić wzdłuż na plasterki grubości ok 0,5cm po czym przekroić je na pół po długości.
  2. Na dolną, szerszą część położyć plasterek serka (lub rozsmarować jak w moim przypadku).
  3. Na serku ułożyć kawałeczki suszonej śliwki i pokruszone orzechy, całość polać odrobiną miodu i oprószyć chilli.

voilà 🙂

 

20151111_140854_HDR

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *