Prosto i lekko na grilla

wpis w: Przepisy | 0

Okres wiosenno-letni jest prawie że równoznaczny z grillowaniem. Za oknem robi się coraz cieplej, dni stają się dłuższe, a słońce świeci mocniej niż zazwyczaj. To właśnie taka pogoda sprzyja grillowaniu, które Polacy wręcz uwielbiają. Jak się okazuje, wg danych Coca Coli to właśnie wspólne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi jest główną zaletą grillowania, a najczęściej w towarzystwie kiełbasy, karkówki czy też w trzeciej kolejności dopiero szaszłyków, które dziś chciałabym Wam pokazać w trochę innej wersji.

 

 

cocacolabadanieźródło: CocaCola

 

Co-Polacy-jedza-podczas-grillowania

żródło: CocaCola 

 

  1. Szaszłyk z mintaja na słodko

Filety mintaja pokroić w grubą kostkę ( ok 3cm), opruszyć tymiankiem, startą skórką z cytryny, solą i pieprzem. Rybę odstawiamy na godzinę po czym nadziewamy na szpadki naprzemiennie z wingronami. Po ugrilowaniu owoce znacznie zmniejszą swoją objętość.

2. Drugą szybką formą szaszłyka jest połączenie brukselki z plastrami wędzonego boczku. Całość opruszamy papryką słodką w proszku.

 

Szybko i smacznie 🙂

Snapchat-1743690367846833040

 

 

20160626_200641

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.