Jabłkowa przekąska

wpis w: Przepisy | 2

Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją na jabłkową przekąskę. Muszę się przyznać szczerze, że uwielbiam podjadać między posiłkami i bardzo dobrze idzie mi wmawianie samej sobie, że „takie małe grzeszki” się nie liczą 😉
Postanowiłam chociaż trochę się rozgrzeszyć i wymyślić przekąskę, która będzie smaczna, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim zdrowa tak żebym mogła z czystym sumieniem przegryźć coś drobnego w ciągu dnia.

Składniki:

1 jabłko

dobre masło orzechowe ( z jak największą zawartością orzechów)

płatki migdałów

 

Przygotowanie:
  1. jabłko kroimy w cienkie plasterki
  2. Na plasterku rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy całość drugim plasterkiem
  3. Wszystko posypujemy uprażonymi uprzednio na patelni migdałami

Trik: warto przed posypaniem migdałami całość skropić solidnie sokiem z cytryny dzięki czemu jabłka nie ściemnieją nam szybko na talerzu.

voila!

20151211_183658

2 Responses

Skomentuj Szef Amaro Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.