Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją na jabłkową przekąskę. Muszę się przyznać szczerze, że uwielbiam podjadać między posiłkami i bardzo dobrze idzie mi wmawianie samej sobie, że „takie małe grzeszki” się nie liczą 😉
Postanowiłam chociaż trochę się rozgrzeszyć i wymyślić przekąskę, która będzie smaczna, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim zdrowa tak żebym mogła z czystym sumieniem przegryźć coś drobnego w ciągu dnia.
Składniki:
1 jabłko
dobre masło orzechowe ( z jak największą zawartością orzechów)
płatki migdałów
Przygotowanie:
- jabłko kroimy w cienkie plasterki
- Na plasterku rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy całość drugim plasterkiem
- Wszystko posypujemy uprażonymi uprzednio na patelni migdałami
Trik: warto przed posypaniem migdałami całość skropić solidnie sokiem z cytryny dzięki czemu jabłka nie ściemnieją nam szybko na talerzu.
voila!
Szef Amaro
Proste i wyborne! Brawo Mniami!
Monika
Wygląda cudownie!